Geschiedenis

Reeds vele jaren is Jac. Bongers Dranken een begrip in en rond Nijmegen. Het was dan ook al in 1929 toen grootvader Bongers zijn drankenhandel liet inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Vanuit Nijmegen bracht hij de houten fusten bier, water en gazeuse rond met paard en wagen. Via het hoofdagentschap van de Vriendenkring Bierbrouwerij en later het agentschap van de Hengelosche Bierbrouwerij, kwam Bongers als agent terecht bij Stella Artois. Vanaf dat moment werd het assortiment uitgebreid met onder andere Dommelsch bier.

Dit betekende tevens het begin van de samenwerking met Brouwerij AB InBev nv/sa, welke hoe langer hoe intensiever zou worden. Met het brede portfolio van merken na waaronder Jupiler ook Hertog Jan, Dommelsch, Hoegaarden en Leffe was het immers eenvoudig aan de wensen van de klant tegemoet te komen.

Juist die klantgerichte benadering maakt Jac. Bongers Dranken een zeer interessante partij voor vooruitstrevende horecaondernemers. Als één van de grootste zelfstandige drankenhandel van Nederland bieden wij een zeer breed totaalpakket aan. Naast bier en speciaalbieren ook frisdrank, wijnen en gedistilleerd. Op het gebied van wijn beschikt Jac. Bongers Dranken over een eigen divisie. Onze eigen vinoloog kan u advies op maat geven betreffende de aankoop van wijn en het samenstellen van de wijnkaart.

J.T. Bongers